Депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов сезира Софийската градска прокуратура и Икономическа

...
Депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов сезира Софийската градска прокуратура и Икономическа
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира СГП и Икономическа полиция за Стойчо Кацаров заради болница `Лозенец` |

Депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов сезира Софийската градска прокуратура и Икономическа полиция за закононарушение по работа, осъществено от някогашния длъжностен министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров поради проблема с болница " Лозенец ".

Ангелов заяви, че е получил сигнал от лекари в болничното заведение и от членове на Съвета на шефовете, от който се схваща, че през септември 2021 година е осъществен одит в болничното заведение и затова Кацаров е знаел за протичащото се в " Лозенец ". Това е и повода, заради която депутатът от ГЕРБ упрекна наследника си в Министерство на здравеопазването в закононарушение по работа.

" Въпросът е прикривал ли е Стойчо Кацаров шефа на болничното заведение ", попита Ангелов.

На брифинг в Народното събрание Ангелов напомни инспекцията на КПКОНПИ от 17 ноември 2021 година, съгласно която назначеният от Кацаров шеф на болница " Лозенец " Радосвет Горнев е сключил контракти със себе си и си е давал заплата за лекар-хирург. Така е ощетил бюджета с 41 601 лева

В сигнала, който изпраща Ангелов и с който разполага и OFFNews, излиза наяве, че за месеците юли, август и септември Радосвет Горнев е получил чисто месечно заплащане в размер надлежно от 13 685 лева за юли, 13 917 лева за август и 13 999 лева за септември. Според депутата от ГЕРБ това е незаконосъобразно консумиране на обществени средства.  Той изясни още, че изпълнителните шефове на лечебните заведения могат да упражняват здравна активност до два дни седмично, които обаче не им се заплащат. Това значи, че въпросните 41 601 лева са били за заплата за лекар-хирург, каквато обаче Горнев не е имал право да получава, до момента в който е шеф.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР